Hur är portalen uppbyggd?

Teman

Vi använder i huvudsak tre teman som grund. Det som används i denna webbplats heter Wally och går ännu inte att ladda ner via WordPress repositorium, men är open-source. Detta tema är speciellt skapat för att vara tillgängligt och möjligt att använda med skärmläsare, utan muspekare och har även andra funktioner som kan vara nödvändiga om man har någon form av svårighet att tillgodogöra sig information på nätet.

Beyond Expectations är det andra temat som är ganska anpassningspart och också har stöd för skärmläsare, men inte är lika tillgängligt om man har någon form att svårighet.

Det tredje temat som är anpassat är Twenty-Fifteen. Detta är ett WordPress tema som WordPress-teamet själva utvecklat och som normalt ligger med i en WordPress-installation. Temat är mycket populärt och väldigt anpassningsbart.

Andra teman går att anpassa så att de fungerar med portalen, om man så önskar. Se mera på sidan om att skapa ditt eget barntema eller om du vill ha hjälp, ta kontakt så kan vi göra en uppskattning av arbetet.

Tillägg

Den mesta funktionaliteten ligger i tillägg och inte i teman. Detta gör det lättare att anpassa och individualisera sin webbplats. Koden är från början anpassad till att kunna användas på portaler med en mängd olika syften och inriktningar.

Kalender

Den gemensamma kalendern är konstruerad med hjälp av ett filter, vilket gör att alla standardfunktioner med mera fungerar som förut. Man kan också anpassa presentationen av inlägg och visa dem mer som en anslagstavla, lista eller på annat sätt. Föreningen kan lätt skapa sin egen kalender och styra visningen så att till exempel styrelsemöten visas på en sida och offentliga arrangemang visas i den publika kalendern.