Egna tillägg

Här är lite information om vilka tillägg som ingår i Föreningsportalen och vad de gör. Utöver dessa tillägg behövs en del andra tillägg, samt teman och barnteman. För detta se installationsguiden. Där finns även listat vilka tillägg som vi anser är nödvändiga och vilka som är valfria samt hur de bör aktiveras. Självklart kan man lägga till fler tillägg och teman, men man bör då testa så de fungerar bra tillsammans med portalen innan man lägger ut det live.

Håll rent

För att inte föreningsadministratörerna ska bli helt förvirrade så är många menyer och annat bortrensat i back-office genom tillägget ngo-menu-deactivate.

Om man vill så kan man titta igenom detta script och själv anpassa vad som ska synas på föreningarnas webbplatser. Tanken med att rensa har varit att det ska bli så rent och enkelt som möjligt, utan att man begränsar för mycket. Inaktiverar man detta tillägg så kommer alla menyer tillbaka.

Skulle man vilja ge tillgång till tillägg så är det en god idé att använda tillägget ”Hide Plugins” för att dölja de pluginer som är systemkritiska och bara skulle förvirra. Ngo-menu-deactivate är mestadels styrt på användarnivå, så superadmin ser i princip allt (en del ”skräp” är bortrensat) och föreningsadministratörerna ser sina inställningar, medan en redaktör ser det som hen behöver för att lägga till och redigera inlägg och sidor.

Obegripliga matematiska formler