Teman

Det finns vissa begränsningar i portalens konstruktion. Till exempel så kräver vissa funktioner att man gör temaanpassningar. Vi har anpassat tre teman som fungerar både till portalsidan och föreningssidorna. Det går att anpassa i princip vilket tema som helst, men beroende på vilka funktioner man vill använda i portalen, så kan det kräva allt ifrån femton minuter till två-tre timmar. Säkrast är nog att göra alla anpassningar, ifall man senare kommer på att man vill använda fler funktioner. Kontakta oss gärna så hjälper vi till.

Wally

Wally, som är det högtillgängliga temat, är anpassat av Föreningsportalen, men skapat av Raket webbyrå, på beställning av ETU.

Det har fortfarande en del buggar som man måste ta hänsyn till om man vill använda det. En del har vi fixat till själva, men nedan fungerar inte;

  • Respekterar inte -> Inställningar – läsa – Inlägg i flödet visas som hel text.
    Temat kommer att bryta texten efter 55 ord, oavsett vad du väljer här. När man klickar på rubriken visas hela texten.
  • Menyn – går inte skapa undermenyer. Endast översta nivån visas. Det gör att det är svårt att skapa menyer med många länkar. De samlas alla under menyn ”Mer innehåll”. Lägger du ett menyobjekt under ett annat menyobjekt så kommer det inte att visas. Du kan dock lägga en sida ”under” en annan och då visas den i sidomenyn, när du går in på huvudsidan.

Undermeny wally-theme

Beyond Expectations

Beyond Expectations kan man ladda ner direkt från WordPress och är ett rent och snyggt tema som lätt går att anpassa så det passar olika typer av webbplatser. Det är inte lika ”högtillgängligt” som Wally, men har stöd för skärmläsare med mera.

Twenty-Fifteen

Twenty-Fifteen är ett tema som är gjort av WordPressgänget själva. Det brukar följa med i en WP-installation och är väldigt populärt och flexibelt.